Tietoa Saiputista

Käsintehtyä rakkaudella valmistettua vuohenmaitosaippuaa.

Sain idean valmistaa vuohenmaitosaippuaa eräänä talvena yli kymmenen vuotta sitten, kun käteni kuivuivat erityisen pahasti. Koska osasin valmistaa saippuaa, päädyin valmistamaan itse vuohenmaitosaippuat käyttööni. Yllätyin suuresti, sillä saippua jätti kevyen ja mukavantuntuisen rasvan iholle, aivan kuin olisin jo laittanut voidetta käsiini. Vuohenmaitosaippua oli maineensa arvoista ja niinpä jätin vesisaippuat tekemättä ja siirryin valmistamaan ainoastaan vuohenmaitosaippuaa. Syyskuussa 2010 perustin toiminimen ja aloitin Saiputti-vuohenmaitosaippuoiden virallisen myynnin. Nyt Saiputin täyttäessä kymmenen vuotta, jälleenmyyjiä on yli 80 ympäri Suomen ja tänä keväänä avasin myös nettikaupan.

Valmistamme Saiputteja Kuhmossa, Kainuun korpimaisemissa. Perheemme on Saiputin suurkuluttaja ja Saiputteja on joka lähtöön. Suihkussa meillä ei ole muuta kuin omaa saippuaamme, ja se käykin hyvin koko vartalon, hiusten sekä kasvojen pesuun. Kun lapsemme olivat vauvoja, pesimme heidän herkän ihonsa Kuttumamman naturellilla ja iho ei tarvinnut rasvausta. Eräs ystäväni paransi vauvansa vaippaihottuman Saiputeilla, eikä muuta enää käytäkään. Keittiössä minulla on usein vaaleanpunainen Päkättäjän omenainen kauniissa reiällisessä saippuakupissa. Kaunis sisustusyksityiskohta!

Lisäksi pesemme koiramme omalla saippuallamme ja olen kuullut hyvää palautetta myös hevosten pesusta Saiputilla. Palasaippuamme on ollut käytössä myös narisevien saranoiden korjauksessa onnistuneesti. :) Palaute on antanut minulle intoa jatkaa Saiputtien valmistamista. Olen saanut paljon hyvää palautetta psoriaksesta ja atooppisesta ihottumasta kärsiviltä, ja tämä antaa minulle paljon iloa! Otan mielelläni palautetta ja ehdotuksia vastaan sähköpostise saiputtisaippuat@gmail.com, puhelimitse 050-4320166 tai facebookin kautta Saiputti facebook

Käsintehdyn palasaippuan ph on aika korkea (8-10), ja tämän ansiosta palasaippuan pinnalla on vähän bakteerikasvustoa. Ylen sivuilla oli testi palasaippuoiden hygieenisyydestä ja kun palasaippuaa pitää reiällisessä saippuakupissa, ei bakteerikasvustoa juurikaan esiinny. Voit vielä huuhtaista saippuan pesun jälkeen (testeissä bakteereja ei huuhtelun jälkeen löytynyt lainkaan). Tässä linkki ylen artikkeliin:
https://yle.fi/uutiset/3-10991...

Itse kärsin usean vuoden ajan päänahan kutiamisesta ja hilseilystä. Kokeilin vaikka minkälaista shampoota ja lopetin pesunkin jossain vaiheessa (en tarpeeksi pitkäksi aikaa, luulisin, en vain jaksanut rasvalettiä enää :)). Kunnes sitten uskaltauduin kokeilemaan omaa saippuaani ja niinhän siinä kävi, että vuohenmaitosaippua paransi kutinan ja kuivumisen, enkä sen jälkeen ole pahemmin muita pesuaineita päähän laittanutkaan. Hiusten pesussa voi täydentää pesua happamalla huuhteella. Hiukset saattavat jäädä hieman tahmeiksi käsintehdyn palasaippuan jäljiltä (johtuu korkeasta ph-arvosta), mutta hapan huuhde korjaa asian helposti. Lorauta omenaviinietiikkaa tai sitruunamehua pariin desiin vettä ja kaada huuhde hiuksiin, erityisesti hiusjuureen. Huuhtele heti pois vedellä. Eron huomaa heti. Hapan huuhde auttaa myös hiusten sähköisyyteen.

Saiputti-vuohenmaitosaippuoita on viisi eri tuoksua. Nämä suosituimmat tuoksut jäivät listalleni muutaman vuoden kokeilun jälkeen. Makuja on niin monia kuin meitä tuoksuttelijoitakin ja oma suosikki löytyy parhaiten kokeilemalla. Hajuherkille ja muutenkin herkän ihon omaaville suosittelen Kuttumamman naturellia ja mietoa Päkättäjän omenaista, jossa ei ole EU:n listaamia allergeeneja. Makeista tuoksuista pitävälle Pikkukilin karamelli en ehdoton suosikki. Ukkopukin suklaa-puolukassa on tummaa suklaata ja puolukkarouhetta, ja tuoksu on hurmaava. Suosituin saippuatuoksu -kisan taitaa kuitenkin voittaa kuoriva Kuttuneidin kaura-hunaja. :)

Jokaisen iho reagoi eri tavalla, mutta näin yleisesti sanottuna käsintehty saippua on hellävaraisempaa ja vähemmän kuivattavaa (teollisesti valmistetusta saippuasta otetaan usein ihoa hoitava glyseriini pois ja käytetään toisten kosmetiikkatuotteiden valmistamiseen). Ja kun käsintehtyyn saippuaan vielä lisätään vuohenmaito, saippuasta tulee ylellisen hoitava!

Kokeile ja ihastu! :)

Lämpöisin ja puhtoisin terveisin, Ulla Korhonen

Tmi Ulla Alina Korhonen
y-tunnus 2351812-8 
Mustikkatie 29
88900 Kuhmo
puh. 050-4320166
saiputti@yahoo.com
www.saiputti.fi 
Kaikki oikeudet pidätetään 2023
Luo kotisivut ilmaiseksi!